Kalender
Home » Competitie » Sandrine Tas wordt knap vijfde in de punten-afvalling

Sandrine Tas wordt knap vijfde in de punten-afvalling

De piste leek op een hete lucht oven toen renners en supporters present tekenden om 17u voor de finales van de 300m tijdrit. Stien Vanhoutte (ZRC) had zich als enige landgenoot kunnen kwalificeren. Zij mocht als achtste starten. Slechts vier renners hadden een betere tijd achter hun naam laten schrijven bij de kwalificaties. Stien had wat last van de zenuwen en de loden hitte. Ze klokte af op 27,547 waardoor ze beslag legde op een negende plaats in het eindklassement. Met dit knap resultaat werd de tijdrit voor de Belgen afgesloten.

Sandrine Tas (ZRC) en Ellen Vandecatsye (RRZ) mochten zich opmaken voor hun 10km punten/afvallingsrace onder een genadeloze zon. Colombia en Zuid-Korea namen van bij de start het heft in handen. De speerpunten van deze ploegen sprokkelenden ronde na ronde een mooi aantal punten bij elkaar. Sandrine en Ellen moesten knokken met wisselend succes voor een plaatsje vooraan. Ellen raakte nooit echt in de zone van de waarheid. Nadat Sandrine het goede tempo gevonden had, stak ze haar neus aan het venster. De concurrentie liet haar niet begaan en Sandrine moest zich na een sprint dikwijls tevreden stellen met één puntje. De Colombiaanse en Koreaanse rensters snoepten telkens de volle buit voor haar neus weg. Een massale valpartij waarbij 16 rensters tegen de vlakte gingen illustreerde het nerveuze verloop van deze wedstrijd. Met nog 23 ronden op de teller ging het licht bij Ellen uit, zij moest de wedstrijd verlaten. Ze behaalt daarmee een mooie 15e plaats. Ondertussen hadden heel wat rensters enkele puntjes mogen meepikken maar diep in de finale toonden de titelkandidaten zich weer. Tegen de Colombiaanse Arias en de Koreaanse Yu was geen kruid gewassen. De Franse Déborah Marchand bood nog het meeste weerwerk en kon zich, ondanks een valpartij in de laatste ronde, verzekeren van de bronzen plak. Sandrine eindigde met vijf punten achter haar naam op een knappe vijfde plaats.

Veel schoon volk bij de afvallingswedstrijd van de Seniores heren waar Tim Sibiet (ZRC) en Maarten Swings (HEV) de nationale kleuren verdedigden. Van bij het startschot werd een hoog tempo aangehouden maar de besten bleven in elkaars buurt. De snelheid zorgde wel voor een natuurlijke eliminatie waardoor het kaf van het koren gescheiden werd. Het selecte maar grote peloton bleef er de pees opleggen. Hoewel Tim en Maarten het aanvankelijk moeilijk hadden om het tempo te volgen, schoven ze na een twintigtal ronden naar voor. Het was in het gedrum niet makkelijk om zich vooraan te handhaven en ze verzeilden al snel weer in de onderbuik van het peloton. Met nog 46 ronden te gaan, moest Maarten de strijd staken nadat hij slachtoffer werd van een onsportieve trekfout. Tim bleef heel alert meerijden en had geluk dat hij niet betrokken werd in de valpartij net achter hem. Toen er zich enkel nog schoon volk op de piste bevond moest Tim er ook uit. Hij eindigt zijn eerste WK-wedstrijd met een 17de stek. De resterende atleten trakteerden ons op een zinderende finale en de Nieuw-Zeelander Peter Michael rondde het voorbereidende werk van het Franse team op een magistrale manier af. Een kippevelmomentje in de bakoven van Rosario.

Morgen hopen we op meer van dat en we brengen u daar uiteraard verslag van.