Kalender
Home » Nieuws » Oogsten in de winter

Oogsten in de winter

In de sportwereld wordt gezaaid in de zomer om te oogsten in de winter. De provincie West-Vlaanderen en de Stad Oostende lauweren binnenkort de atleten die op internationaal vlak hoge ogen gooiden in 2014.

Bij de genomineerden mag Sandrine Tas uiteraard niet ontbreken. Met niet minder dan vijftien medailles mag zij geheel terecht als favoriete bestempeld worden. Zelden kon een atleet zo’n fantastisch palmares voorleggen. Op provinciaal vlak moet Sandrine het bij de categorie beloftevolle jongere opnemen tegen Chloë Beaucarne (atletiek) en Eli Iserbyt (wielrennen). Dichter bij huis gaat ze voor de bloemen met de onvermijdelijke Emma Plasschaert (zeilen) en Louise Carton (veldlopen) als concurrentes voor de trofee van sportvrouw.

Ook Stien Vanhoutte ontbreekt niet in het lijstje van de Oostendse beloftevolle meisjes. Zij neemt het op tegen Maité (zeilen) en Kaat Dumarey (acro gym). Alle drie behaalden ze een individuele bronzen plak op het WK. Dat wordt nagelbijten. Wij duimen met zijn allen alvast voor Stien.

Last but not least werden ook Niels Provoost en Tim Sibiet geselecteerd als sportploeg. In Oostende krijgen ze af te rekenen met de vier zonder stuurman (roeien) van KRNSO. De concurrentie op provinciaal niveau is met BC Oostende (basket) en Knack Roeselare (volleybal) niet van de poes.

De provincie bijt de spits af met de bekendmaking voor een select publiek van hun laureaten op woensdag 04 maart in de Stadschouwburg in Kortijk.

Op vrijdag 13 maart 2015 gaat het Feest van de Oostends sport door in de Mr V-Arena.