Kalender
Home » Nieuws » Laatste dag EK2015

Laatste dag EK2015

Iedereen vroeg uit de veren vandaag want het zou een zware dag worden voor onze seniores.

We startten met de 10 km puntenkoers voor onze seniores dames waar Anke en uiteraard Sandrine aan de start stonden. Tegen Francesca was  er niks te beginnen. Sandrine wist 7 punten te verzamelen en zo brons te veroveren. Anke eindigde op de 22ste plaats.

Dan was het de beurt aan Bart, Maarten en Tim. Bart verzamelde al vroeg in de wedstrijd 10 punten. Francolini ontbond plots zijn duivels en bleef maar punten verzamelen. Bart kreeg het moeilijk en kon ondanks de hulp van Maarten de ontsnapte Francolini niet terug halen. Op karakter bleef Bart vechten en. Veroverde moe gestreden mooi het zilver. Maarten eindigde nog mooi 12de en Tim 15de.

Onze juniores B Indra, Thomas en Tibo moesten als eerste Belgen in de arena voor de 5km aflossing. Na 10 ronden trokken de Italianen en Fransen er van onder, de vogels leken enkele ronden later gaan vliegen. Tot Indra prima afgeduwd werd door Tibo naar de 2 koplopers vlamde. In de voorlaatste ronde reden de Italianen weg van de rest en Indra had nog kracht genoeg om in de eindsprint zilver te veroveren.

Ellen, Nymphe en Stien mochten vervolgens de Belgische eer verdedigen. De wedstrijd bleef de hele tijd gesloten tot 3 ronden van het einde de Italiaanse tegen het asfalt ging, Nymphe plaatste een verschroeiende demarrage waarmee ze direct een gat van bijna 5 meter had. De aflossing met Ellen verliep perfect en Ellen zorgde ervoor dat de voorsprong er niet kleiner op werd. Na de aflossing met Stien, moest Stien doorsprinten naar goud, wat ze met verve deed!

Bart, Tim en Niels waren nu aan de beurt om voor de medailles te vechten. Grote vraag was hoe Bart en Tim de 10km puntenkoers van kort ervoor zouden verwerkt hebben. Onze Belgen waren voortdurend aan de kop van de wedstrijd te vinden. Net voor Niels Tim voor de laatste keer moest aflossen met nog 2 ronden te gaan sloeg het noodlot toe. Niels moest uitwijken voor de Portugese renner die nogal wijd z’n bocht nam met het resultaat dat Niels in de kussens terecht kwam. Game over voor onze Belgen. Ontgoocheld verlieten ze het strijdtoneel want een medaille zat er zeker in!

De juniores A dames en seniores dames moesten hun marathon samen rijden. Bij beide categorieën waren weinig aanvallen te noteren, alles bleef de hele wedstrijd vrijwel gesloten. Alles zou dus in de laatste ronde beslist worden. Bij de seniores hadden de sterkte 3 renners van dit EK, Francesca, Manon en Sandrine zich net voor de laatste rechte lijn los gesprint. Een sprint met deze 3 op 1 lijn… Francesca haalde het voor Manon en Sandrine. Sandrine mag dus met al haar medailles terug blikken op een geslaagde entree op dit EK bij de seniores! Onze Belgisch trio Nymphe, Ellen en Nymphe gingen op kop de laatste ronde in. Maar een ronde later kwamen ze helaas achteraan het peloton over de meet.

Onze seniores heren tenslotte… Van bij de start regende het aanvallen en steeds was er een Belg mee. Toen plots titelverdediger Felix Rijhnen ten aanval trok, sprong Tim mee met het kopgroepje als waakhond. Ronden lang schommelde hun voorsprong rond de 20 seconden. De Fransen wilden in het peloton opnieuw geen jacht maken naar de koplopers, dus trok Bart er dan maar zelf naar toe met 3 Fransen in zijn wiel. Maarten en Karel stopten voortreffelijk af. Tot 3 ronden van het einde Bart een splijtende demarrage plaatste, stonden de Fransen als het ware stil. Solo veroverde Bart op prachtige wijze goud! Het mocht na de tegenslagen van de laatste dagen wel eens meezitten voor Bart en z’n team!