Kalender
Home » Nieuws » En maar blijven zagen …

En maar blijven zagen …

Wat heb je vandaag op school geleerd? Zeg eens kleine Jan …

Wat we trouwens al geleerd hebben tijdens de Grote Prijs van Vlaanderen, geluid dient tot niets als je het niet kan begrijpen. Tim Sibiet was er gisteren bijna slachtoffer van en hij was bijlange niet de enige die niet begrijpt wat het lawaai uit te geluidskasten te betekenen heeft. Goed geluid is heel plezant bij een puntenwedstrijd en een afvallingswedstrijd. En als afvallen met slecht geluid niet lukt, gebruik dan in godsnaam een ouderwets fluitsignaal om de aandacht van de renner te trekken. Maar als je pas na anderhalve ronde beslist wie het slachtoffer is, mag je niet verwachten dat de renner onmiddellijk de strijd staakt.

Vandaag deden transponders hun intrede op het WK Skeeleren. Voor de puntenafvalling van de Seniores Dames en Heren kreeg elke renner twee chips op hun schoenen gebonden. Waarschijnlijk hadden ze na de eerste wedstrijden door dat dit een nuttig hulpmiddel kan zijn. Nu komt het in orde, we hadden er alle vertrouwen in. Niet dus … de FF van dienst bleef experimenteren maar ze bleven evengoed de mist ingaan. De combinatie van drie camera’s met twee chips per renner zorgden voor complete chaos op de videowall bij de Seniores Dames. Het heeft enkele uren geduurd vooraleer duidelijk was wie goud, zilver en brons veroverd had. De Seniores Heren maakten het de bedieners een stuk gemakkelijker. Twee renners ontsnapten en verdeelden bijna àlle punten onder elkaar. Als dat niet vriendelijk is.

De terugrit naar het hotel moet met taxi’s omdat de pendelbussen onregelmatig rijden en overvol zitten. Dit zou toch een ietsje beter kunnen.

Maar dat alles vergalt ons plezier niet. De supporters beleefden vandaag een superdag dag. Met het brons van Nymphe bij de Junirores en de wereldtitel van Sandrine bij de Seniores was dit een dag om nooit te vergeten. Morgennamiddag kraakt de brabançonne uit de speakers.

Nog één wedstrijddag te gaan en dan mogen de renners genieten van een dagje rust.