Kalender
Home » Nieuws » Nymphe Keuleers behaalt de eerste medaille voor België

Nymphe Keuleers behaalt de eerste medaille voor België

NympheOp het Wereldkampioenschap Skeeleren dat doorgaat van 15/11 tot en met 22/11 behaalde Nymphe Keuleers (Reko Roller Zemst) een bronzen medaille bij de 500m sprint. Nymphe kreeg Pajaro (COL), Sarmiento (COL) en Bell (USA) als tegenstanders. Doordat de zenuwen door de keel gierden veroorzaakte de topfavoriete Pajaro een valse start. Aangezien dit al haar tweede valse start bij de 500m sprint was, kreeg ze een DQ aangesmeerd. De Colombiaanse zag haar medaillekansen in rook opgaan. De resterende drie dames wisten zich nog voor de start van de wedstrijd verzekerd van een medaille. Bell startte het best met Nymphe in haar wiel. Sarmiento plaatste een aanval maar Nymphe pareerde die onmiddellijk. Bij het ingaan van de laatste bocht achtte Nymphe haar moment gekozen. Ze plaatste een versnelling maar Bell liet dit niet zo maar gebeuren. Sarmiento profiteerde maximaal door aan de binnenkant in het gaatje te duiken. De Colombiaanse sprintte naar goud. Bell klopte Nymphe op de meet en veroverde het zilver. Nymphe behaalt brons, de eerste medaille voor België, na een prachtige 500m sprintcompetitie.