Kalender
Home » Nieuws » Tijd voor een korte balans

Tijd voor een korte balans

Na het einde van het pistekampioenschap is het tijd voor een voorlopige balans van het WK. Wat er allemaal haperde, waar de organisatie tekort schoot, waar wij ons voortdurend aan geërgerd hebben, is ondertussen al aan bod gekomen. Het gebrek aan correcte en tijdige informatie is schrijnend en dat maakt het  voor renners, begeleiders, supporters en verslaggevers extra moeilijk. Wij dachten dat wij té kritisch waren voor de organisatie maar als men dezelfde opmerkingen uit verschillende hoeken hoort, moet er toch iets van aan zijn. Wie de sport een warm hart toedraagt en het op een hoger niveau wilt tillen, moet er de nodige investeringen en moeite voor doen. Alleen op die manier toon je het respect dat de renners verdienen.

En dan zijn er ook nog de onvolkomenheden waar een mens al eens goed kan om lachen. De commissie ceremonie verdient een standje omdat ze de verkeerde medailles hebben uitgereikt. Sandrine, die voor het eerst een medaille in de categorie Seniores Dames had veroverd, kreeg er eentje van de Juniores en dat was niet waarvoor ze naar hier was gekomen. Gelukkig kreeg ze daarna toch de medaille die haar toekwam. Geen foutje maar wel grappig was het Belgische volkslied dat bij de huldigingsceremonie van Sandrine uit de speakers kraakte. De hymne was er eentje dat de organisatie van het internet geplukt had. Het was de gezongen requimversie in het Frans. Wat feestelijk had moeten klinken, deed bijna tranen van verdriet opwellen. Ook het Franse volkslied klinkt wat speciaal. Au nom de la patrie werd vervangen door synthetische klanken die zo uit een Nintendo spelletje geplukt leken.

Maar alles bij elkaar was het een heel leuk kampioenschap. De plaatselijke bevolking lijkt stuurs maar is heel vriendelijk en behulpzaam. Hun glimlach maakt een mens milder en vergevingsgezind. En tot slot blikken we terug op geslaagde wedstrijden met heel veel top 10 plaatsen waarbij de brozen medaille van Nymphe en de wereldtitel van Sandrine het geheel extra kleur geven.

Morgen rustdag, waarschijnlijk ook voor de verslaggever ter plaatse, tenminste als hij het tokkelen kan laten.