Kalender
Home » Nieuws » And they are off again … Stien en Nymphe nemen deel aan de 100m

And they are off again … Stien en Nymphe nemen deel aan de 100m

Op het Wereldkampioenschap Skeeleren dat doorgaat van 15/11 tot en met 22/11 zijn vanmorgen de wedstrijden op het wegparcours begonnen. Voor het eerst stond de dragrace over 100m op het programma. Het was wat wennen want de regels zijn nog niet helemaal duidelijk. Vast staat dat in de eerste ronde van deze competitie enkel rekening gehouden wordt met de besttijden. Juniores Stien Vanhoutte (Zwaantjes Roller Club) en Nymphe Vanhoutte (Reko Roller Zemst) mochten de spits afbijten. Door de tegenwind vielen de tijden, die schommelden rond 11,5s wat tegen. Stien en Nymphe stonden samen in de twaalfde en laatste reeks. De voorlopig beste tijd was 11,285s. Stien spurtte zich met een supertijd van 11,324s naar de volgende ronde. Bij de Juniores Dames plaatsten de 18 snelsten zich voor de kwartfinale. Nymphe die op enkele hondersten van Stien de finish overschreed, mag ervan uitgaan dat ook zij gekwalificeerd is.