Kalender
Home » Nieuws » Niels plaatst zich voor de kwartfinale

Niels plaatst zich voor de kwartfinale

Op het Wereldkampioenschap Skeeleren dat doorgaat van 15/11 tot en met 22/11 plaatste Seniores Heren Niels Provoost (Zwaantjes Roller Club) zich vlot voor de kwartfinale van de 100m dragrace. Niels kreeg in zijn reeks af te rekenen met de Spaanse spurtbom Ioseba Fernandez, voormalig wereldkampioen tijdrijden. In tegenstelling tot de 500m sprint op de piste is die zware loting op dit soort wedstrijden eerder een voordeel dan een nadeel. Ioseba deed zijn reputatie alle eer aan en sprintte naar een tijd van 10,027s, een derde beste tijd. Niels moest slecht weinig terrein prijsgeven en behaalde met 10,286s een hele knappe 11e stek. Hij plaatst zich bijgevolg moeiteloos bij de 21 renners die de kwartfinales gaan betwisten. De Mexicaanse Martinez (10,016s) en de Koreaanse Hong (10,038s) hebben de beste tijden achter hun namen staan.