Kalender
Home » Nieuws » Niels sneuvelt in de kwartfinales van de sprint

Niels sneuvelt in de kwartfinales van de sprint

Op het Wereldkampioenschap Skeeleren dat doorgaat van 15/11 tot en met 22/11 stond er heel wat kwaliteit aan de start van de kwartfinale sprint bij de Seniores Heren. Niels Provoost (Zwaantjes Roller Club) nam het op tegen de Colombiaanse Jimenez, de Chileense Silva en de Mexicaanse Martinez. De Colombiaan startte het best en Niels slaagde erin om in zijn wiel de eerste bocht in te duiken. Bij het ingaan van de chicane worstelde Matinez zich tussen Jimenez en Niels. Niels en Silva hielden gelijke tred met de twee koplopers. Bij het ingaan van de allerlaatste bocht plaatste Niels zijn versnelling met de bedoeling Martinez of Jimenez te remonteren. Silva zag het gevaar en met een licht duwtje dwong hij Niels van zijn lijn af. Niels verloor grip en snelheid terwijl de Jimenez en Martinez spurtten voor de kwalificatie. Silva haalde geen voordeel uit zijn actie en zag zich net als Niels uitgeschakeld voor de halve finale.