Kalender
Home » Nieuws » Sandrine sprint autoritair naar de wereldtitel marathon

Sandrine sprint autoritair naar de wereldtitel marathon

Op het Wereldkampioenschap Skeeleren dat doorgaat van 15/11 tot en met 22/11 stonden vandaag de marathons gepland. Stien Vanhoutte (Zwaantjes Roller Club) en Nymphe Keuleers (Reko Roller Zemst) moesten al heel vroeg uit de veren om de marathon bij de Juniores Dames te betwisten. Nymphe was regelmatig vooraan te vinden en ook Stien reed in de kop van het peloton mee. Het ging er niet altijd even sportief aan toe en Nymphe hield het halfweg de wedstrijd voor bekeken. Naarmate de wedstrijd vorderde ging het tempo de hoogte in zonder veel slachtoffers te maken. Een groot peloton sprintte op de brede boulevard. De Colombiaanse Lindarte veroverde het goud, de Venezolaanse Alvarez het zilver en het brons ging naar de Argentijnse Maldoz. Enkele tellen later finishte Stien in de buik van een sprintend peloton. Toen Seniores Dames Sandrine Tas (Zwaantjes Roller Club) en Anke Vos (Reko Roller Zemst) aan hun marathon startten, was het al terug bloedheet in de straten van Kaohsuing. Het tempo was strak en de dames gaven elkaar geen duimbreed toe. Sandrine posteerde zich voortdurend vooraan het peloton. Anke zat iets verder maar reed knap mee. Bij het klinken van de bel voor de laatste ronde bevond Sandrine zich rond de twintigste positie. Anke hing aan de staart van het fel uitgedunde peloton. Het duurde zeven minuten vooraleer de laatste bocht zou genomen worden. Van heel ver zagen we Sandrine als derde de bocht ronden. De rensters sprintten over de hele breedte van de laan. Na een lange spurt overschreed Sandrine met de handen omhoog de finish. Ze kroont zich tot de koningin van de marathon! Plaatsen twee en drie gaan naar het Taiwanese duo Yang en Liu. Tim Sibiet (Zwaantjes Roller Club) moest als laatste aan de bak bij de Seniores Heren. De wedstrijd werd van bij de start hard gemaakt en het deelnemersveld reed verspreid over het 4km lange parcours. De favorieten en hun helpers bleven echter goed samen. Op drie rondes van het einde ontsnapte Ewen Fernandez (FRA) samen met de Mexicaanse Paez en een Taiwanese thuisrijder. Het drietal bleef uit de greep van het peloton en bouwde stelselmatig een ruime voorsprong op. Voor Paez ging het te snel en hij moest afhaken. De Taiwanees verdween ook op mysterieuze wijze uit de wedstrijd. Ewen Fernandez bleef vol doorgaan en zijn voorsprong was onoverbrugbaar. Goud voor Frankrijk. In het voorlaatste rechte stuk gaf Tim Sibiet er een lap op. Hij probeerde een ultieme uitval. Door het uitvallen van de Taiwanees behoorde zilver tot de mogelijkheden. De Venezolaanse Guzman, weer hij, bracht in opdracht van zijn kopman Mirena, het peloton terug. Julio Mirena bedankte zijn ploegmaat voor deze inspanning door naar zilver te sprinten. De Franse Elton de Souze bewijst zijn kwaliteiten als marathonrijder en verovert het brons. Tim eindigt op een zucht van het podium met een hele knappe achtste plaats als resultaat.