Kalender
Home » Nieuws » De afvallingswedstrijd eindigt in mineur voor Tim
Tim Sibiet 20km afvalling
Tim Sibiet 20km afvalling

De afvallingswedstrijd eindigt in mineur voor Tim

Op het Wereldkampioenschap Skeeleren dat doorgaat van 15/11 tot en met 22/11 lieten de Seniores Heren er tijdens hun 20.000m afvallingswedstrijd geen gras over groeien.
In tegenstelling tot bij de dames werd de pees er al van bij het begin opgelegd.
Tim Sibiet (Zwaantjes Roller Club) oogde fris en posteerde zich buiten de gevarenzone. Tim kon dit rondenlang volhouden maar met de teller op 27 kreeg Tim het lastig.
In het bochtige stuk verloor hij telkens wat terrein dat hij in het rechte stuk naar de finish moest goedmaken. Daardoor wisselde zijn positie in het peloton voortdurend.
Met nog 20 ronden te gaan, werd Tims nummer afgeroepen, hij kreeg een “elimination by fault” aangesmeerd.
Hij behaalt daarmee een 22e of 23e plaats. De wedstrijd vorderde aan een hels tempo. Een zware valpartij bij ronde 18 ontsierde de wedstrijd. Eén renner bleef liggen en moest afgevoerd worden.
De koplopers hielden even de benen stil om de onfortuinlijke renners terug aansluiting te laten vinden. Eens dit gebeurd was, ging de snelheid fors de hoogte in.
De jury zag sterretjes en de nummers en namen werden veel te laat afgeroepen. Verrassend genoeg bleven in de laatste ronde effectief nog vijf kandidaten voor de medailles.
Net voor de bel ging de Ecuadoraan Bolanos nog bijna tegen de vlakte maar hij bleef als bij wonder overeind.
Het werk van de Colombiaan Zapata voor zijn kopman Sanz zat erop. Hij lostte de rol. Sanz trok een hele lange sprint aan en enkel de Franse Fernandez gaf de indruk mee te kunnen.
De spurt voor het brons ging tussen Bolanos en de Duitse Felix Rijhnen. Deze werd beslecht in het voordeel van de Ecuadoraan. Colombia, Frankrijk en Ecuador bevolken het podium.