Kalender
Home » Nieuws » Niels en Anke overleven reeksen. Anke uitgeschakeld tijdens de kwartfinale.

Niels en Anke overleven reeksen. Anke uitgeschakeld tijdens de kwartfinale.

Op het Wereldkampioenschap Skeeleren dat doorgaat van 15/11 tot en met 22/11 had Anke Vos (Reko Roller Zemst) geluk en geen geluk in haar reeks van de sprint bij de Seniores Dames. Ze had geluk omdat er slechts drie rensters aan de start verschenen waarvan er zich twee rechtstreeks zouden plaatsen voor de kwartfinales. Ze had echter geen geluk omdat beide tegenstanders goeie sprinters zijn. Anke startte goed en op de meet wist ze zich verzekerd haar kwalificatie. De Taiwanese Yang werd uitgeschakeld. Bij de Seniores Heren kreeg Niels Provoost de Mexicaanse spurtbom Martinez, de Amerikaanse Paul Jarett en de Taiwanese Lin als voornaamste tegenstanders. Niels startte perfect en dook als eerste de bocht in. In de chicane drong Martinez fel aan maar Niels kon de aanval net afhouden. In de laatst rechte lijn ging het gelijk op maar op de meet trok Niels het laken naar zich toe. Martinez mag mee naar de kwartfinale waar ze het moeten opnemen tegen de Colombiaanse Jimenez en de snelle Chileen Silva. In haar kwartfinales was Anke als derde weg. Zij slaagde er niet in om aansluiting te vinden met de koplopers en als derde overschreed ze de finish. Anke is daaroor uitgeschakeld voor de halve finale.