Kalender
Home » Nieuws » Sandrine behaalt een zevende plaats bij de afvallingswedstrijd
Sandrine Tas 20km afvalling
Sandrine Tas 20km afvalling

Sandrine behaalt een zevende plaats bij de afvallingswedstrijd

Op het Wereldkampioenschap Skeeleren dat doorgaat van 15/11 tot en met 22/11 was de eerste wedstrijdhelft van de 20.000m afvallingsrace bij de Seniores Dames slaapverwekkend.
De wedstrijd telde 50 ronden en pas op ronde 25 zou de eerste bel voor de afvalling klinken. De dames deden het rustig aan.
Nu en dan kwam er een speldenprikje waardoor het tempo even de hoogte inging,  maar al even snel stokte het tempo.
Pas met ronde 29 op de teller staken de Koreaanse dames het vuur aan de lont. De snelheid werd opgevoerd en de afvallingen volgende elkaar in snel tempo op.
Het feit dat de Italiaanse en Franse rensters verrassend snel uit de wedstrijd verdwenen, bewees dat de wedstrijd hard was.
Sandrine reed een attente wedstrijd. Met nog 12 renners in koers maakte de wedstrijdjury een kapitale fout. Een Australische renster, die veilig in het kleine pelotonnetje meedreef, werd afgeroepen. Verwarring alom bij de atlete, de toeschouwers en de Australische bank.
De fout was onherstelbaar en de dame moest té vroeg de wedstrijd verlaten. Het compacte peloton bleef doorgaan en Sandrine kreeg het moeilijk.
Zij moest bij de voorlaatste afvalling de wedstrijd staken en eindigde op een mooie zevende stek. Na de laatste afvalling stormden de dames met vijf naar de finish. Een Koreaanse renster ging daarbij lelijk tegen de vlakte. De Colombiaanse Viveros trok het laken naar zich toe, de Taiwanese Yang verovert zilver en de Colombiaanse Arias behaalt brons.