Kalender
Home » Nieuws » Stien op medaillekoers!
100m

Stien op medaillekoers!

Op het Wereldkampioenschap Skeeleren dat doorgaat van 15/11 tot en met 22/11 gierden de zenuwen door de keel aan de start van de halve finale bij de dragrace over 100m van de Juniores Dames. Stien Vanhoutte (Zwaantjes Roller Club) moest het opnemen tegen de plaatselijke renster in vorm Yhen Yu-Ting en de snelle Italiaanse Giorgia Bormida. Stien startte goed maar de drie bleven op één lijn. De Italiaanse moest zich halfweg gewonnen geven maar het was pas in de laatste twintig meter dat Yhen Yu-Ting kraakte en Stien het verschil kon maken. Met 11,184s reed ze de snelste tijd van alle halve finalisten. In de finale, die pas vanovond betwist wordt, neemt ze het op tegen de Venezolaanse Paola Cucciara, goed voor 11,227s en de Colombiaanse spurtbom Geiny Pajaro met 11,275s achter haar naam.