Kalender
Home » Nieuws » Stien verovert brons op de dragrace

Stien verovert brons op de dragrace

Op het Wereldkampioenschap Skeeleren dat doorgaat van 15/11 tot en met 22/11 veroverde Stien Vanhoutte (Zwaantjes Roller Club) een bronzen medaille op de 100m dragrace bij de Juniores Dames. De kwalificatie voor de finale was al een hele sterke prestatie. Het betwisten van een finale met drie is voer voor discussie als je rekening houdt met het feit dat de laatste van deze race eerder het goud verliest dan het brons verovert. Het is en blijft een dubbel gevoel. Stien kreeg de Colombiaanse Pajaro en de Venezolaanse Cucciara als tegenstanders. De Colombiaanse startte het best en Stien moest achtervolgen. De Venezolaanse nestelt zich tussen de twee rensters. Op de meet was het verschil duidelijk. Pajero (10,854s) verovert het goud terwijl Cucciara (11,000s) uit de greep bleef van Stien (11,157s). Stien bezorgt België met dit eremetaal een derde medaille.