Kalender
Home » Competitie » WK 2016 Nanjing – Dag 1

WK 2016 Nanjing – Dag 1

De eerste dag van de pistewedstrijden zit er op.

Deze morgen stonden in alle categorieën Belgische renners aan de start,  Nymphe Keuleers (Zemst)en Tibo Vanhove (Tienen) mochetn de spits af bijten bij de juniors. Anke Vos (Zemst) en Stien Vanhoutte (ZRC Zandvoorde) verdedigden d Belgische kleuren bij de senior dames, Matthias Vosté (Heverlee) die bij de de senior heren.

Jammer genoeg kon alleen Nymphe een finaleplaats veroveren die werd gewonnen door de Colombiaanse Pajaro. Nymphe eindigde uiteindelijk op een mooie 6de plaats.

De finale bij de senior dames werd gewonnen door de Chileense Moya. Bij de senior heren  ging Simon Albrecht (Duitsland) met de wereldtitel op de 300m lopen.

Net na de middag reden de junior heren de reeksen voor de 10km punten/afvalling (50 ronden). Zowel Indra Médard en Thomas Vosté (beide ZRC Zandvoorde) konden zich plaatsen voor de finale. Thomas raakte nooit tot vooraan in de wedstrijd en moest in ronde 24  de wedstrijd verlaten. Indra  reed enkel ronden op kop en kon zo 4 punten verzamelen maar moest in ronde 20 de rol lossen en de wedstrijd verlaten. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de Colobiaan Herreno.

Sandrine Tas (ZRC Zandvoorde) kwam in de vooravond aan de start van de 15km (75 ronden) afvalling bij de senior dames. Ze reed attent vooraan in de wedstrijd tot een zware valpartij van een Venezolaanse en Equadoriaanse renster in ronde 57. Na enkel ronden kon ze zich opnieuw vooraan  in de wedstrijd nestelen en tot ze uit wedstrijd werd genomen in ronde 10 .  Sandrine had op meer gehoopt en verliet ontgoocheld de wedstrijd die uiteindelijk door een Colombiaanse werd gewonnen.

Ook voor de senior heren stond de 15km (75 ronden) afvalling op het programma, Karel Meulders en Tim Sibiet (beide ZRC)  konden een finale plaats veroveren. Tim raakte vlot vooraan in de wedstrijd waar hij alert bleef meerijden tot ronde 52. Door een val belandde een renner uit Chinees Taipei op de voet van Tim, daardoor verloor hij eveneens zijn evenwicht en moest met een gekwetste schouder de wedstrijd verlaten. Karel moest hard vechten om van zijn startpositie achteraan het peloton enkele plaatsen op te schuiven naar de kop van de wedstrijd maar in ronde 53 raakte hij opnieuw achteraan in de wedstrijd en kon nog meedraaien tot ronde 42. De wedstrijd werd na een spannende eindsprint gewonnen door Peter Michael (Nieuw-Zeeland).

Els Manhaeve