Kalender
Home » Competitie » WK 2016 Nanjing – Dag 2

WK 2016 Nanjing – Dag 2

Deze morgen werden bij de seniors de reeksen van de 500m snelheid gereden. Van elke reeks gaan de eerste 2 renners door naar de volgende ronde.

Matthias Vosté (Heverlee) kwam probleemloos door de reeksen en plaatste zich voor de 8ste finale. Na enkele verwoede pogingen om vooraan te geraken eindigde hij op en derde plaats na Chinese Taipei en Venezula. Dit was niet voldoende om door te gaan naar de kwartfinale.
Bij de senior dames geen reeksen, Anke Vos (Zemst) en Stien Vanhoutte (ZRC Zandvoorde) kwamen aan de start van de 8ste finale. Anke Vos eindigde 3de en werd zo uitgeschakeld. Stien kon doorstoten tot de kwart finale. Stien had geen zo’n goeie start en kon pas in de volgende ronde naar een derde plaats doorschuiven. Dit was haar het eindpunt van de wedstrijd.

Bij de juniors stonden de reeksen van de 1000m op het programma. Bij deze afstand gaan de eerste van elke reeks door naar de volgende ronde + de 12 beste tijden.

In de reeks van Nymphe Keuleers (Zemst) werd niet echt doorgereden. Nymphe zat achteraan bij het ingaan van de laatste ronde maar een sterke eindsprint leverde haar nog een 2de plaats op. Jammer genoeg was dit onvoldoende om zich te kwalificeren.
Tibo Vanhove (Heverlee) miste zijn start en was pas als vijfde weg. Hij kon nog terugkomen naar een 3de plaats maar liet zich op 2 ronden van het einde wegdrummen naar een 5de plaats. Ook zijn tijd was onvoldoende om door te gaan naar de halve finale.
Ook Indra Médard (ZRC Zandvoorde) vertrok pas in 5de positie maar kon snel naar voor komen en kon zo 2 ronden lang het tempo van de wedstrijd bepalen . In de laatste ronde viel hij terug naar een 3de plaats na Colombia en de USA. Het was even spannend afwachten tot alle reeksen gereden waren. Indra reed een 7de beste tijd en werd zo opgepikt voor de halve finale deze avond. In deze halve finale kam hij nooit vooraan in de wedstrijd en eindigde als 7de in zijn reeks van de halve finale.

Net voor de middag werden bij ook de reeksen gereden voor de 15km afvalling (75 rondes) bij de junior heren en de 10km punten/afvalling (50 rondesà bij de senior heren.
Alle Belgische renners konden zich plaatsen voor de finale deze avond : Indra Médard en Thomas Vosté (beide ZRC Zandvoorde) bij de junior heren, Karel Meulders en een opgelapte Tim Sibiet ( beide ZRC) bij de senior heren.
Sandrine Tas (ZRC Zandvoorde) verdedigt deze avond de Belgische kleuren op de 10km punten/afvalling bij de senior dames.

Ondertussen zijn ook deze wedstrijden gereden.

In het begin controleerden de junior heren Indra & Thomas de wedstrijd gevolgd door Frankrijk en Colombia. Tot halfkoers rijden ze goed samen maar slagen er niet in om een goede positie in het peloton te veroveren. Op 43 ronden van het einde komt Indra voor de eerste maal in de gevarenzone terecht, raakt ingesloten en moet afvallen. Thoma blijft vlot meerijden tot op 25 ronden van het einde, dan krijgt hij een duw van een Amerikaanse renner en belandt over de witte lijn, hij wordt hiervoor jammer genoeg gediskwalificeerd. Colombia wint de wedstrijd voor Italië en de 2de Colombiaanse renner.

Bij de senior dames waren er enkele ontsnappingen telkens gevolgd door een hergroepering van de kopgroep en het peloton. Op 20 ronden van het einde kan een kopgroep met 11 renner zich losmaken van het peloton. Het was een wedstrijd met een heel hoog tempo. Sandrine Tas (ZRC Zandvoorde) na heel wat geduw en getrek in het peloton begint Sadrine op 10 ronden van het einde van de wedstrijd aan het verzamelen van haar punten, ze neemt de kop en kan zo 2 punten verzamelen, op 3 ronden van het einde herhaalt ze dit nog eens , en kan ze nog extra 2 punten binnenhalen. In de eindsprint wordt ze 2 de na Marijke Thum. Zo eindigt Sandrine met een mooie 6 punten op een 5de plaats.

Bij de senior heren volgt een chaotische koers. Na een valpartij en enkele onduidelijke afvallingen wordt de koers halfweg eerst geneutraliseerd en daarna stilgelegd. Na een 5-tal minuutjes wordt door de scheidsrechters beslist om de wedstrijd volledig opnieuw te laten starten. Alle renners verliezen hun reeds behaalde punten en positie. Op dat moment was de Franse renner Fernandez al enkele ronden uit het peloton ontsnapt en had reeds 8 punten veroverd en ook de Nieuw-Zeelnadse renner Peter Michael had al 9 punten bij elkaar gesprokkeld. Deze herstart komt de sfeer van de wedstrijd helemaal niet ten goede en zorgt voor een totaal ander eindresultaat : 1 Argeninië (Kumada), 2 Colombia (Saavedra) en 3 Korea (Son). Tim Sibiet (ZRC Zandvoorde) moet op 29 ronden van het einde – gehinderd door zijn schouder – het peloton laten gaan en valt af. Karel Meulders (ZRC) vecht zich een weg naar voor, rijdt sterk maar valt op 12 ronden van het einde af. Dit levert hel een mooie 19de plaats op.

Els Manhaeve