Kalender
Home » Competitie » WK 2016 Nanjing – Dag 3

WK 2016 Nanjing – Dag 3

Deze morgen startte om 9h, onder een superhete zon, de laatste dag van de pistewedstrijden.

Voor de junioren stond de 500m sprint op het programma.

Nymphe Keuleers (Zemst) trad aan bij de junior dames en plaatsen zich vlot voor de kwartfinales. In haar reeks van de kwartfinale vertrok ze als 2de na Colombia. Bij het ingaan van de laatste ronde werd ze nog ingehaald door een Amerikaanse renster. Ze eindigde 3de in de kwart finale en werd uitgeschakeld.

In de reeks van junior Tibo Vanhove (Heverlee) kwam er heel wat duw- en trekwerk aan te pas, Tibo deed enkele verwoede pogingen om aan kop te geraken maar hij raakte niet weg van zijn 4de stek. Een plaats in de kwart finale zat er niet in voor Tibo
Sandrine Tas (ZRC Zandvoorde) en Anke Vos (Zemst) stonden samen aan de start van start van de 1000m bij de senior dames en konden zich beide plaatsen voor de halve finale.

In de 1000m gaan de eerste van elke reeks door naar de volgende finale en de rest wordt aangevuld op basis van de tijd. Het tempo in de halve finale van Anke Vos lag veel hoger dan het tempo in de halve finale die Sandrine Tas reed. Daardoor ging praktisch de volledige reeks van Anke Vos naar de finale en slechts de nummer een van de halve finale van Sandrine Tas. In de finale vertrekt Anke als 4de maar zakt al snel weg naar een laatste plaats=; In de laatste ronde schuift ze weer door naar een vijfde plaats en komt ook op die positie over de meet . Ze wordt dus knap 5de.

Bij de senior heren waren het Matthias Vosté (Heverlee) en Karel Meulders (ZRC Zandvoorde) die de Belgische kleuren mochten verdedigen op de 1000m.
Karel reed in zijn reeks 2 ronden aan kop en kon zo het tempo bepalen, dit kon hem jammer genoeg niet naar een plaats in de halve finale leiden,
Matthias kon het hoge tempo dat in zijn reeks werd aangegeven door Patichi goed volgen en werd 2de na de Fransman Lepivert. Door zijn knappe tijd kon hij doorstoten naar de halve finale. Een wat mindere start leverde hem een 7de plaats op.Het scenario van de senior dames herhaalt zich, in reeks 2 wordt zeer afwachtend gereden waardoor enkel de eerste renner van reeks 2 doorgaat naar de finale aangevuld met 7 renners uit reeks 1. Matthias stoot door naar de finale. hij vertrekt als 4de, zakt weg naar een 6de plaats en op 2 ronden van het einde belandt hij op de laatste plaats. Hij wordt 8ste op de 1000m.
Onder een hete middagzon (+40°C) volgen de reeksen van de ploegkoers, na 20h volgen de finales.

Bij de junior heren zien we Indra Médard, Thomas Vosté (beide ZRC zandvoorde) en Tibo Vanhove (Heverlee) aan de start. Het wordt een harde strijd en halen nipt de overwinning in hun reeks. In de finale gaat het er nog harder aan toe, ze komen als 5de over de meet maar door een deklassering van het Koreaanse Team naar de laatste plaats, eindigen ze uiteindelijk knap 4de.

Ook de senior dames met Sandrine Tas, Stien Vanhoutte (beide ZRC) en Anke Vos ( Zemst) kunnen zich plaatsen voor de finale van de ploegkoers. Er wordt gestreden tot op de meet. Het Belgische team kan een paar keer terugkomen maar eindigt op een knappe 6de plaats

Het Belgische team van de Senior heren moest forfait geven voor de ploegkoers door de verwondingen die Tim Sibiet had opgelopen bij de valpartij eergisteren. Een kwetsuur aan een van de ligamenten aan de linker schouder en een verstuiking van de rechter pols maakte correct afduwen onmogelijk . Hopelijk is Tim na deze extra rustdag voldoende hersteld voor de wedstrijden op de weg die morgen reeds starten (de rustdag is voorzien tussen weg en marathon)

Morgen start de eerste dag op de weg, de rustdag is voorzien tussen wegwedstrijden en marathon.

Els Manhaeve