Kalender
Home » Competitie » WK 2016 Nanjing – Dag 4

WK 2016 Nanjing – Dag 4

Deze morgen begonnen de eerste wedstrijden al om 8h met de reeksen van de 100m inline voor alle categorieën.

4 Belgen kwamen aan de start, Nymphe Keuleers (Reko Zemst) bij de junior dames, Tibo Vanhove (Heverlee) bij de junior heren, Stien Vanhoutte (ZRC Zandvoorde) en Matthias Vosté (Heverlee) bij de senior heren.

Alle renners raakten tot in de kwart finale.
Nymphe eindigde in de kwartfinale op een 3de plaats na Colombia & Italië met een tijd van 11.819 sec. Dit leverde haar een 14de plaats op. De Colombiaanse renster Geiny Pajaro won de finale met een tijd van 10.953 sec.
Tibo werd met een tijd van 10.545 sec 16de in de kwartfinale, hier werd de finale gewonnen door Wilfredo Valbuena – Venezuela – met een tijd van 10.003 sec.
Ook voor Stien eindigde de wedstrijd in de kwartfinale. Ze behaalde een 12de plaats met een tijd 11.038 sec, de finale bij de senior dames werd gewonnen door de Chileense Maria Jose Moya met een tijd van 10.870
sec.
Bij de senior heren won de Mexicaan Jorge Luis Martinez Morales met een tijd van 9.820 sec.
Matthias Vosté werd 21ste met 10.622 sec.

Om 15h werden we aan het wegparcours verwacht voor de lange afstand wedstrijden : 10km puntenkoers (16 rondes) voor de juniors, 20 km (32 rondes) afvalling voor de seniors.

Aanvankelijk houden de juniors Indra Médard en Thomas Vosté (beide ZRC Zandvoorde), zich op een veilige afstand van het duw- en trekwerk vooraan in de koers. Op 13 rondes van het einde schuiven ze samen vooruit in de wedstrijd en komen in de eerste helft van het peloton terecht. Een aanval van de USA & Ecuador wordt gelukkig al heel snel door Colombia teniet gedaan. Op 8 ronden van het einde lukt het Indra om zich van de groep los te maken en kan hij 3 punten verzamelen. Maar ook Indra wordt opnieuw bijgehaald. Thomas zorgt ervoor dat hij niet achterop geraakt. Op 4 ronden van het einde staat hij nog op een 4de plaats op het scorebord maar krijgt het dan moeilijk. Indra eindigt met 3 punten, dit levert hem een mooie 7de plaats op, Thomas wordt verdienstelijk 24ste.

sandrine-tas-20km-afvalling

Bij de senior dames kwam Sandrine Tas (ZRC Zandvoorde) aan de start bij de 20 km afvalling. Ook zij houdt zich in het begin ver van de strijd die woedt aan het begin van het peloton. Sandrine beweegt zich stilaan naar voor in de wedstrijd en neemt vanaf ronde 22 de koppositie in voor enkele toeren. Vanaf ronde 11 komt Sandrine in de gevarenzone en wordt het knokken voor het moeilijk verworven plekje winst. Sandrine valt als laatste af net voor de eindsprint die wordt gewonnen door de Colombiaanse Arias.

Bij de senior heren stond ook de 20 km afvalling op het programma, tot 3x toe mogen de heren opwarmen en telkens wordt de start afgeblazen om technische redenen. Uiteindelijk wordt de wedstrijd verplaatst naar vrijdagmorgen omdat het ondertussen ook donker geworden is en het parcours onvoldoende verlicht is om de wedstrijd veilig en overzichtelijk te laten verlopen.

Els Manhaeve