Kalender
Home » Competitie » WK 2016 Nanjing – Dag 5 vervolg

WK 2016 Nanjing – Dag 5 vervolg

Deze namiddag stonden de 20km (32 ronden) afvalling bij de junioren en de 10km (16 ronden) puntenkoers bij de senioren op het programma. In de gietende regen en op een zwaar parcours werden alle wedstrijden afgewerkt.

Indra Médard & Thomas Vosté (beide ZRC Zandvoorde) stonden aan de start bij de junior heren. Tot halverwege de wedstrijd reden Indra en Thomas alert mee, toen kwam Thomas in de problemen en viel uiteindelijk af. Hij werd uiteindelijk 15de. Indra hield het nog enkele ronden langer uit en werd 9de. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de Franse renner Ferrie Martin gevolgd door de Colombiaan Franco en de Italiaan Bramante.

Bij de senior dames trotseerden Anke Vos (Reko Zemst) en Sandrine Tas (ZRC Zandvoofrde) het slechte weer. Anke Vos moest al snel afhaken en werd 27ste. Het lukte Sandrine niet echt om vooraan te komen en mee de koers te bepalen. 3 ronden voor het einde slaagde ze er in om 1 punt te pakken en ook haar eindsprint leverde haar nog 1 punt. Beide punten leverden haar nog een mooie 6de plaats.

Ook bij de senior heren werd de wedstrijd meebepaald door hevige regen en wind. Tim Sibiet & Karel Meulders (beide ZRC Zandvoorde) verdedigden de Belgische kleuren. Al van in het begin werd het wedstrijdritme aangegeven door de Europeanen. Het hoge tempo leverde Ewen Fernandez (Frankrijk) al snel 6 punten op en het extra punt dat hij in de eindsprint kon veroveren leverden hem de overwinning op. Tim en Karel vonden al snel hun plaats in het peloton, konden die de ganse wedstrijd behouden maar kwamen niet in aanmerking voor de punten. Mirena (Venezuela) werd 2de eveneens met 7 punten en Diogo Marreiros (Portugal) won verrassend de eindsprint en werd hierdoor 3de met 5 punten.

Els Manhaeve