Kalender
Home » Competitie » WK 2016 Nanjing – Dag 5

WK 2016 Nanjing – Dag 5

Vanmorgen werden de 1 lap voor seniors verreden in de gietende regen. Een Belgisch weertje en onze renners deden het goed tot uitstekend. Na een uurtje vertraging omdat de foto finish zich overslapen had, werd om 9 uur gestart met de heren.

Matthias Vosté plaatste zich probleemloos voor de volgende ronde samen met Elton De Souza. In de 1/8 ste finale zat Matthias in één van de zwaarste reeksen en kwam als 4de aan na Diogo Marreiros, Simon Albrecht en Elton De Souza. Einde tornooi voor Matthias.

Bij de dames had Anke Vos geen enkel probleem in de reeksen. Stien Vanhoutte trof het minder met de tegenstanders. Rocio Berbel Alt (Arg) en Sheila Posada (Esp) zijn niet van de minste. Stien nam resoluut de kop en wat de anderen ook probeerden, het lukte hen niet om Stien te passeren. Als winnaar naar de volgende ronde.
Beide dames hadden de smaak te pakken. Anke nam een blitzstart in 1/4 finale en sloeg alle pogingen van de tegenstanders om haar te passeren af. Alleen in de laatste rechte lijn moest ze nog 1 concurrente laten voorgaan, de halve finale was een feit. Ook Stien was opnieuw goed vertrokken in haar 1/4 finale. Er werd heel wat gestreden voor de 2de plaats na een renster van Chinese Taipei. Stien won heel mooi het pleit voor Berbel Alt (Arg) en de verrassend sterke Roosenboom (Ned). Ze hield haar positie tot op de meet.
In de eerste halve finale moest Stien het opnemen tegen Segura (Col), Bongiorno (Ita) en haar Taipeise
tegenstandster uit de kwartfinale. Ze stond aan de buitenkant om te starten, won een plaatsje in de eerste bocht, maar werd opnieuw voorbij gereden na 200 m. Wat ze ook nog probeerde, in de laatste rechte lijn lukte het niet meer om een tegenstrever te remonteren.
Anke kwam uit tegen Zanetti (Ita), Puello (Col) en Vivas (Ven), nam een fantastische start en hield de koppositie tot net voor de laatste bocht. Daar maakte Zanetti een schuiver en in extremis werd Anke nog voorbij gereden door Vivas en Puello.
Resultaat finale: 1. Puello, 2. Vivas, 3. Chen, DQ voor Segura.

Els Manhaeve