Kalender
Home » Competitie » WK 2016 Nanjing – Dag 6

WK 2016 Nanjing – Dag 6

Na een welles nietes spelletje die een hele voormiddag duurde werd dan toch beslist om de uitgestelde afvallingskoers van de senior heren om 12 uur te laten starten. De renners arriveerden net op tijd aan op de piste en ook voor de toeschouwers was het een complete verrassing.

Een uitloper van een hevige tyfoon die van Taiwan over het oosten van China trok zorgde voor nog meer wind en regen dan gisteren. Tim Sibiet & Karel Meulders (beide ZRC Zandvoorde) stonden aan de start van wat een chaotische wedstrijd zou worden. Een trage fotofinish, een slechte geluidsinstallatie en de dubbele afvallingen zorgden voor een slechte communicatie met de renners waardoor de renners die de wedstrijd moesten verlaten soms nog ettelijke rondes bleven meerijden, waardoor het voor de renners in koers zeer moeilijk in te schatten was of ze nu al dan niet de
laatste waren. Tim werd 27ste en Karel 38ste. De wedstrijd werd gewonnen door de 2 renners uit Colombia.

Direct na de 20km afvalling van de seniors volgde de one-lap race voor de juniors. Hier zagen we Nymphe Keuleers (Reko Zemst) en Tibo Vanhove (Heverlee) aan de start verschijnen.
Tibo raakte tot in de kwart finale en reed als eerste richting eindstreep, maar door een lichte aarzeling in de laatste bocht verloor hij snelheid en eindigde als 3de. Dit was jammer genoeg niet voldoende voor een plaats in de halve finale. De Colombiaan Uribe werd eerste voor de Franse renners Dambrun en Thiebault.
Nymphe won alle reeksen en raakte daardoor vlot tot in de halve finale. In de halve finale werd ze 2de waardoor ze in de finale de buitenbaan kreeg om te starten. In de finale was ze jammer genoeg als laatste weg, en ondanks verschillende pogingen raakte ze niet meer weg van deze 4de plek. De Amerikaase Bell won de race gevolgd door de Italiaanse dames Bonechi & Bormida.

Onmiddellijk daarna werden de reeksen voor de relay gereden. Het Belgische team van de senior heren kwam niet aan de start omdat de schouder van Tim Sibiet nog onvoldoende hersteld was.
De junior heren met Indra Médard, Thomas Vosté (beide ZRC Zandvoorde) en Tibo Vanhove (Heverlee) werden 2de in hun reeks na Italië en konden zich zo plaatsen voor de finale. De senior dames met Sandrine Tas, Stien Vanhoutte (beide ZRC Zandvoorde) en Anke Vos (Reko Zemst) eindigden 4de in hun reeks maar door een dq van het Colombiaanse team werden ze opgevist voor de finale.
Beide teams streden mee voor de medailles, alle teams waren hun finaleplaats waardig.
Indra ging als derde de laatste ronde in, deed nog een aanval naar de koppositie maar werd jammer genoeg teruggedrongen naar een 4de plaats. De ploegkoers bij de junior heren werd gewonnen door het team uit Italië.
Ook de Belgische senior dames bleven vechten voor een plaats op het podium, maar elke poging werd teniet gedaan en Sandrine, Stien en Anke eindigden 6de. Duitsland won de relay bij de dames voor Italië en China.

Morgen is het rustdag en zondag volgt nog de marathon.

Els Manhaeve