Kalender
Home » Competitie » WK 2016 Nanjing – marathon

WK 2016 Nanjing – marathon

Vandaag de laatste dag van het wereldkampioenschap, op het programma staat de marathon (8ronden) voor dames en heren. Juniors en seniors komen samen aan de start.

Ongeveer 150 renners staan aan de start waaronder onze 4 Belgische dames. Nymphe Keuleers & Anke Vos (Reko Zemst), Stien Vanhoutte en Sandrine Tas (ZRC Zandvoorde). Vanaf het begin zijn de Belgische renners helemaal vooraan mee in koers. In ronde 3 is er een ontsnapping van Duitsland, Argentinië en Colombia. In de volgende ronde een poging van Chinese Taipei en Argentinië, gevolgd door Duitsland en Colombia. Stien en Sandrine bevinden zich in het eerste deel van het peloton, Anke en Nymphe wat verder in koers, in het 2de deel van het peloton. Er komt een hergroepering halfweg koers. 3 ronden voor einde valt Sandrine maar wordt door haar ploegmaats terug in het peloton
gebracht waar ze zich vooraan kan nestelen klaar voor de laatste ronde. De 3 sprinters moeten na dit staaltje van ploegwerk het peloton laten gaan en stappen uit koers. In de laatste ronde volgt nog een aanval van Colombia, Sandrine zit in de laatste bocht in de derde positie. Een van de rensters van Chinese Tapei smijt zich in de kop peloton en veroorzaakt een valpartik Sandrine valt voor de 2de keer. De eindsprint wordt ingezet en wordt gewonnen door 2 renners van Chinese Taipei, de Franse renster Halbout was derde.

Bij de heren staan ongeveer 210 renners aan de start, België wordt vertegenwoordigd door Tim Sibiert, Karel Sibiet, Indra Médard en Thomas Vosté (allen ZRC Zandvoorde) en Thibo Vanhove (Heverlee), Matthias Vosté komt niet aan de start. De eerte 2 ronden blijft het peloton mooi samen
maar zijn er reeds heel wat afvallers. In ronde 3 komt een aanval van Italië, Colombia, Frankrijk en Venezuela. De volgende ronde volgt een hergroepering met Peter Michael (Nieuw Zeeland) op kop, alle Belgen volgen in het peloton. In ronde 4 blijft nog een 3de van het peloton over, alle Belgen houden goed stand, alle ontsnappingen worden teniet gedaan. In ronde 6 zakt het tempo iets naar beneden. In de laatte ronde volgt een aanval van Italië, MExico, Nederlan, Japan en Nieuw Zeeland, alle Belgen zitten nog steeds midden in het peloton. Argentinië wint de eindsprint, gevolgd door Nieuw Zeeland en Italië. Voor het resultaat van de Belgen is het wachten op de publicatie van het resultaat.

Els Manhaeve

marathon-heren