Kalender
Home » Competitie » EK2017 Lagos – Dag 1 – De wedstrijden op de weg

EK2017 Lagos – Dag 1 – De wedstrijden op de weg

Voor de weg verplaatsen wij ons naar een nieuwe locatie in Lagos.

Er werd een parcours uitgestippeld met een heus bochtenwerk.

Een uitdaging voor onze renners en diegene die de techniek goed beheersen hebben hier zeker voordeel.

 

100m sprint

Senior Mathias Vosté (HEV) werd uitgeschakeld in de eerste ronde en eindigde zo op een 13de plek. Zowel junior A Tibo Vanhove (HEV) als senior dames Stien Vanhoutte (ZRC) en Anke Vos (RZE) konden zich kwalificeren voor de halve finale. Anke eindigde op een mooie 8ste plaats, Stien greep net naast het podium en werd 4de. Enkel senior dame Sandrine Tas kon doorstoten naar de finale en won zilver na Vanessa Herzog (austria), de bronzen medaille was voor de Italiaanse Giulia Bongiorno.

 

Junior B Heren 15 km afvalling

Jason Suttels reed tot 5 ronden van het einde mee in de stroom van de Franse en Italiaanse renners en verscheen toen even aan kop om een kleine versnelling te plaatsen. Hierdoor viel het resterende peloton uit elkaar en won goud na een moordende laatste ronde.

Het zilver was voor Frankrijk(Baptiste Allain), het brons voor Italië (Allessio Rossi).

 

Junior A Heren 20 km afvalling

Als een geoliede machine reden Thomas Vosté (ZRC) en Indra Médard (ZRC) mee in de buik van het peloton. Ze dienden steeds opnieuw hun plaats veilig te stellen. Tot op 7 ronden van het einde kon Indra rekenen op de veilige rugsteun van zijn teamgenoot Thomas. De laatste ronden was het een nek aan nek race tussen Italië en België. Italië won zowel goud (Daniele Di Stefano) als zilver (Duardo Quarona). Indra Médard won – verdiend – de bronzen medaille.

 

Senior Dames 20 km afvalling

Voor België aan de start Sandrine Tas (ZRC) en Anke Vos (RZE). Het tempo lag van bij de start hoog en Anke Vos zorgde ervoor dat Sandrine goed uit de wind bleef en eindigde op een 15de plaats. Sandrine maakte de wedstrijd mee aan kop en eindigde na een spannende eindsprint zilver. De Italiaanse Fransesca Lollobrigida won goud, het brons was voor haar zus Giulia Lollobrigida.

 

Senior Heren 20 km afvalling

Aan de start Tim Sibiet (ZRC) en Karel Meulders (ZRC). Van begin tot einde werd aan een hels tempo gereden. Eén voor één moesten de renners afhaken. Het tempo werd tot diep halfweg in de wedstrijd aangestuurd door het Nederlandse team, zij konden hun harde werk echter niet verzilveren. Die werd uiteindelijk gewonnen door Nolan Beddiaf (F), de tweede plaats was voor Daniel Niero (I) en het bron ging naar Francisco Jose Peula Cabello (ESP). Tim Sibiet moest op 8 ronden van het einde de wedstrijd verlaten en belandde zo op een 12de plaats. Karel Meulders reed een zeer goeie wedstrijd bleef nog enkele rondjes meedraaien en werd uiteindelijk knap 9de.