Kalender
Home » Competitie » EK2017 Lagos Dag 1 – Deel 2

EK2017 Lagos Dag 1 – Deel 2

Aan de start als enige Belgische deelnemer – zonder back up bij de junior B heren – stond Jason Suttels (HEV)  zijn mannetje. 

Van bij de start alert mee aan de kop van het peloton. Hij hield vol en verzamelde op het einde van de wedstrijd heel wat punten en verzekerde zo zijn eerste plek – 2de gouden medaille voor België op de eerste wedstrijddag

10km punten-afvalling juniar A heren

Aan de start Thomas Vosté (ZRC) en Indra  Médard, tegen een sterke tegenstand probeerden onze renners stand te houden, Indra bracht kopman Thomas telkens terug naar de kopgroep. Helaas was de concurrentie te sterk. Indra eindigde op een 13de plaats, Thomas werd 9de.

Bij senior dames enkel Sandrine Tas aan de start van de 10kkm punten-afvalling, het was een harde strijd en Sandrine won knap Zilver na de Italiaanse Franscesca Lolobridgida.

Bart Swings, Tim Sibiet en Karel Meulders meldden zich aan de start voor de wedstrijd 10 km punten afvalling bij de senior heren. Bart liet zich de hele tijd in de kopgroep zien en sprokkelde zo heel wat punten. Ook de eindsprint kon hij op zijn naam zetten, maar hij moest toch de Fransman Timothy Loubineaud voor laten. Hij won knap zilver.