Kalender
Home » Competitie » EK2017 Lagos – Dag 2 – EK weg: eindigen in schoonheid

EK2017 Lagos – Dag 2 – EK weg: eindigen in schoonheid

Vandaag de laatste dag op de weg.

Op het programma 1 lap (1 ronde op snelheid – 420m) reeksen-halve finales en finales en dit voor alle categorieën.

Daarnaast stond er ook een Relay (Ploegenkoers) en  een puntenkoers op het programma.

Voor iedere deelnemer een echte uitdaging. Het heuse bochtenwerk vergt uithouding, techniek, snelheid en koersinzicht.

 

Voor de 1 lap verscheen Tibo Vanhove (HEV) voor de junior A heren en behaalde in de halve finale een verdienstelijke 9de plaats. Bij de senior dames streden Anke vos (HEV) en Stien Vanhoutte (ZRC) voor een plaats in de halve finale, uiteindelijk strandde Stien op een 3de en Anke op een 4de plaats.  Enkel plaats één en twee gaan door naar de finale.

Senior Mathias Vosté (HEV) kon doorstoten naar de finale. In deze finale lag de snelheid hoog, en werd er hard gestreden voor de medailles. Uiteindelijk reed onze Belgisch renner Mathias (HEV) voor zilver. Het goud ging naar Ioseba Fernandez (Esp) en brons naar Andrea Angeletti (It).

 

Voor de ploegenkoers waren er enkel reeksen voorzien voor junior B dames, junior A heren en senior heren.  Deze werden in de ochtend gereden. Bij de junior A heren konden Indra médard (ZRC), Thomas Vosté (ZRC) en Tibo Vanhove (HEV) plaats in de finale veroveren. Ook bij de senior heren behaalden Karel Meulders (ZRC), Tim Sibiet (ZRC) en Mathias Vosté (HEV) voor een plaats in de finale.

 

10 km puntenkoers 

Bij de junior B heren kwam Jason Suttels (HEV) spijtig genoeg 2 x ten val , door de grote achterstand die hij hierbij had opgelopen hield hij het voor bekeken.

Bij de junior A heren reden Indra Médard (ZRC) en Thomas Vosté (ZRC) mee voor de punten. Thomas kon 1 punt sprokkelen en kwam als 7de over de meet. Indra Médard als 9de.

Bij de senior dames ging Francesca Lollobrigida (It) al van bij de start met het merendeel van punten lopen. Pas in de tweede helft van de wedstrijd kon Sandrine Tas het gat met de  kopgroep dichtrijden en samen ontsnappen met de Italiaanse Lollobrigida. De Italiaanse renster reed ronde na ronde in het wiel van onze Belgische renner om in de rechte lijn naar de meet, telkens onsportief naar de meet te sprinten en het maximum aan punten te sprokkelen.

Uiteindelijk eindigde Sandrine met zilver na Italië goud.

Bij de senior heren peloton werd het peloton zeer snel in 3 groepen opgesplitst. Karel Meulders (ZRC) reed in de 2de groep en Tim Sibiet (ZRC) volgde in de  3de groep. Het tempo lag zeer hoog.

Karel eindigde 8ste en Tim op een 10de plaats.

 Ploegenkoers

Junior A heren  Indra Médard (ZRC) – Thomas Vosté (ZRC) en Tibo Vanhove (HEV) veroverden brons na Nederland zilver en Frankrijk nam het goud mee naar huis.

Senior dames  Sandrine Tas (ZRC), Stien Vanhoutte (ZRC) en Anke Vos (RRZ) zaten van aan de start mee in de kop. Na een kat en muisspel met Nederland en Italïë kwam België als eerste over de meet en behaalde zo GOUD. Zilver ging naar Italië en het brons naar Spanje.

 De senioren Heren mochten de laatste wedstrijd van de dag rijden. De ploegenkoers werd in een hels tempo gereden. De 6 landen streden hard voor een plaats op het podium.

Uiteindelijk ging het goud naar Italië – Frankrijk Brons en thuisland Portugal behaalde zilver.

De plaatselijke fans van Portugal gingen volledig uit de bol.

Het Belgische team met Karel Meulders, Mathias Vosté en Tim Sibiet eindigde op de 5de plaats.