Kalender
Home » Competitie » EK2017 Lagos Dag 2

EK2017 Lagos Dag 2

Deze morgen werd de 500M snelheid op de piste gereden. Er kwamen heel wat Belgische renners aan de start.

Junior A heren

Tibo Vanhove (HEV) en Indra Médard (ZRC) konden doorstoten tot de halve finale

Senior dames

Stien Vanhoutte (ZRC) en Anke Vos (Reco Zemst) wonnen hun reeks in de kwart finale maar hun tijd was onvoldoende om door te gaan naar de halve finale.

Senior heren

Mathias Vosté (HEV) kwam als 2de over de meet in zijn reeks van de halve finale, maar werd door een sportieve fout – hij week af van zijn lijn in de eindsprint waardoor een Spaanse renner gehinderd werd – op een vierde plaats zet

Jammer geen Belgen in de finale van de 500M deze avond.

 

Junior heren B Jason Suttels (HEV) zorgde opnieuw voor de verrassing. Tijdens de 10km afvalling reed Jason als enige Belg onopvallend in de kop van wedstrijd. In de voorlaatste ronde zorgde hij voor een ontsnapping en liet zo Frankrijk Foussadier Ewen (Fr) Zilver en Jordy Van Workum (Nl) Brons achter zich. Jason won voor een tweede keer goud.

 

Bij de junior A heren  15 km afvalling verschenen Indra médard (ZRC) en Thomas Vosté (ZRC) aan de start. De wedstrijd ging hard en uiteindelijk eindigde Thomas op een 12de en Indra op een 10de plaats.

Goud ging naar Frankrijk (Martin Ferrie) – Zilver voor Italië (Daniele Di Stefano) – Brons voor Frankrijk (Doucelin Pedicone)

 

De 15 km afvalling bij de senior dames kwam langzaam op gang maar eenmaal de afvallingen begonnen barste de strijd los. Tijdens de uiterst spannende eindronde werd Sandrine Tas net op de meet geklopt door de Italiaanse Francesca Lollobrigida. Het brons ging naar Guilia Lollobrigida (It)

 

De laatste wedstrijd van de dag, 15 km afvalling voor de senior heren werd al van aan de start aan een hels tempo gereden. Karel Meulders (ZRC) en Tim Sibiet (ZRC) reden alert mee tot diep in de wedstrijd. Karel eindigde op een 17de en Tim Sibiet op een 10de plaats.

Bart Swings verscheen niet aan de start, met het oog op de naderende World games in Polen wou hij geen risico’s nemen in deze wedstrijd.