Kalender
Home » Competitie » EK2017 Lagos – laatste dag piste: eindigen in schoonheid

EK2017 Lagos – laatste dag piste: eindigen in schoonheid

Deze morgen gestart met de reeksen voor de 1000m op de piste. Bij de Junior B heren raakte Jason Suttels (HEV) tot in de halve finale.

Voor Tibo Vanhove (HEV) was de tegenstand in de reeksen te groot waardoor hij niet kon doorstoten naar de halve finale.

Thomas Vosté (ZRC) konden beide een plaats in de halve finale veroveren, Thomas nam in de halve finale de kop en zorgde ervoor dat Indra Médard (ZRC) zijn plaats in de finale kon verzekeren. Na een helse rit in de finale eindigde Indra uiteindelijk op een 5de plaats.

Bij de senior dames, 3 deelnemers. Sandrine Tas (ZRC) Anke Vos (HEV) en Stien Vanhoutte (ZRC) Anke en Stien kwamen ten val in de laatste ronde van de halve finale raakten ze niet tot in de finale.

In de finale beheerste Sandrine Tas (ZRC) mee de koers maar kwam jammer genoeg pas als 6e over de meet.

Bij de senior heren verschenen Bart Swings (HEV) – Mathias Vosté (HEV) en Tim Sibiet (ZRC) aan de meet. Enkel Bart en Tim stootten door tot de finale. Bart Swings (ZRC) behaalde Zilver op de 1000 m , Stefano mareschi (IT) nam het Goud voor zijn rekening en Francisco Jose Peula Cabello (ESP) nam Brons mee naar huis. Tim Sibiet werd verdienstelijk 8ste.

 

Relay – ploegenkoers reeksen en finales

 

Bij de junior A heren konden Tibo vanhove (HEV) Thomas Vosté (ZRC) en Indra Médard (ZRC) zich niet plaatsen voor de finale, door een foutieve aflossing werden ze gediskwalificeerd.

Bij de senior dames geen reeksen, enkel finale. Senior dames Sandrine Tas (ZRC), Stien Vanhoutte (ZRC) en Anke Vos (HEV) grepen net naast de medailles en werden 4de.

En voor de relay Senior heren kon Belgiê rekenen op 4 deelnemers.Bart Swing (HEV) – Tim Sibiet (ZRC) en Karel Meulders (ZRC) konden een plaats in de finale veroveren.

Voor de finale stonden Bart Swings – Tim Sibiet en Mathias Vosté aan de start, het werd een bikkelharde strijd. Het Belgische team won GOUD en werd Europees kampioen.