Kalender
Home » Competitie » WK 2017 Nanjing – Dag 2

WK 2017 Nanjing – Dag 2

Sandrine Tas en Indra Medard behalen brons in Nanjing China.

Met enkele uren vertraging omwille van de regen zijn de wedstrijden op de piste gestart. Tijdens de 500m piste kon geen Belg zich plaatsen. Zowel Tibo Vanhove (HEV) bij de junior heren als Anke Vos (HEV) en Stien Vanhoutte bij de senior dames eindigden allen in de 8ste finale.

Daarna stond er 10km puntenkoers  op het programma voor de junior heren. Aan de start Thomas Voste (ZRC) en Indra Medard (ZRC). Het tempo lag al direct hoog en Thomas Voste kon zich niet echt in de wedstrijd plaatsen. Indra Medard bleef tijdens de koers veilig in het peloton zitten en kon in de laatste ronden voldoende punten sprokkelen waardoor hij knap als 3de met brons over de meet eindigde. Italië behaalde zilver en Korea goud.

Wedstrijd 15 km afvalling bij de senior dames behaalde Sandrine Tas brons. Het zilver was voor Colombia en goud voor Italië.

In dezelfde discipline bij de senior heren verschenen Tim Sibiet (ZRC) en Karel Meulders (ZRC) aan de start. Met een valpartij van een 10-tal renners eindigde de wedstrijd voor Karel Meulders vroeger dan gewenst. De wedstrijd werd aan een hoog tempo afgewerkt en ook Tim Sibiet kon de wedstrijd niet afmaken.

Om de weergoden uit te dagen werd er ook beslist de eerste reeksen van de 1000 m te rijden.

Plaatsen zich voor de halve finale: Junior heren Indra Medard (ZRC) en Tibo Vanhove (HEV), senior dames Sandrine Tas.
Deze worden morgen gereden.