Kalender
Home » Competitie » WK 2018 Heerde – Piste dag 1

WK 2018 Heerde – Piste dag 1

Vandaag start de eerste dag op het WK inline 2018. 52 landen hebben zich ingeschreven. Zoals gewoonlijk start het kampioenschap met wedstrijden op de piste. Op het programma vandaag 500m sprint & 10km punten/eliminatie voor junior dames en heren, 1000m en 15km eliminatie voor senior dames en heren.

Jason Suttels (Heverlee) kon zich makkelijk plaatsen voor de kwartfinale van de 500m maar kwam 73 honderdsten van een seconde tekort om door te stoten naar de halve finale.

Zowel Jason Suttels (Hev) als Brecht Lippens (Zwaantjes RollerClub Zandvoorde) konden zich moeiteloos plaatsen voor de finale 10km punten/eliminatie deze avond. Bij de senior heren werden eerst de reeksen voor de 15km aflossing gereden, zowel Bart Swings (Hev) als Tim Sibiet (ZRC) plaatsen zich zonder probleem voor de finale van deze avond.

Anke Vos (RecoZemst) werd 3de in de snelste reeks en kon zich zo plaatsen. Jammer genoeg kon Sandrine Tas (ZRC) niet rekenen op de medewerking van de rensters in haar reeks. Het werd de traagste reeks, waardoor haar 2de plaats onvoldoende was voor een plaats in de finale.
Zowel Bart Swings (Hev) als Mathias Vosté (Hev) werden eerste in hun reeks en zijn direct geplaatst voor de finale van de 1000m.

Jason Suttels (Hev) behaalde de eerste gouden medaille voor België, hij won de 10km punten/eliminatie.
Ook Brecht Lippens (ZRC) reed een schitterende wedstrijd, hij werd 9de en dit op zijn 1ste WK wedstrijd in een zeer moeilijke discipline.

Anke Vos (RZ) kon zich plaatsen voor de halve finale 1000m maar  kon jammer genoeg haar plaats in de finale niet veilig stellen.
Mathias Vosté (Hev) en Bart Swings (Hev) konden dat wel. Beide renners zien we straks in de finale 1000m bij de senior heren.

Sandrine Tas (ZRC) behaalde net geen podiumplaats na een zeer verwarrende eindsprint in de 15km afvalling bij de senior dames. Door een wijziging in het reglement was het de bedoeling om de finale ronde met 3 renners te rijden maar bij het ingaan van de laatste ronde waren nog 5 dames in race.
Bij de Senior heren viel Tim Sibiet (ZRC) snel af door een duw en trek incident aan de meet. Bart Swings (Hev) reed een foutloos parcours, maar bij het inzetten van de laatste ronde kreeg hij een duw van de Italiaan Niero waardoor hij in de eindsprint niet meer voluit kon gaan. Hij moest zich tevreden stellen met een 3de plaats.

Geen Belgische renners meer in de finales van de 500m bij de juniors en ook niet aan start van de 1000m bij de senior dames.
De 1000m bij de senior heren beloofde een spannende strijd te worden want de wereldtop had zich geplaatst voor deze finale : Lepivert (F),  Causil (Col), Munoz (Col), Silva (CHI), Bolanos (ECU), Michael (NZL) en natuurlijk ook onze 2 Belgische renners Bart Swings & Mathias Vosté (beide Hev). Bij het ingaan van de laatste ronde lag het tempo enorm hoog en er werd voor elke plek gestreden. Mathias werd verdienstelijk 6de, Bart eindigde knap 3de maar werd door een duwfout gediskwalificeerd.
12
Page 1 of 2