Kalender
Home » Competitie » WK 2018 Arnhem – Marathon

WK 2018 Arnhem – Marathon

Vandaag de laatste dag van het WK inline in Heerde (piste) en Arnhem (weg). Voor de marathon werden de enkele grote invalswegen van de stad Arnhem autovrij gemaakt. Het was een zwaar en lang parcours met klinkers, versmallingen en een stijle bergaf onmiddellijk gevolgd door 2 bochten.
De Belgische dames namen geen risico’s en eindigden in het peloton.
Bij de heren lag het tempo al van de eerste ronde heel hoog met een ontsnapping van Bart Swings (Hev) en Ariens (NL) maar die werden vlug door het peloton ingelopen. Jason Suttels (Hev) zat op de juiste plek bij een volgende ontsnapping en kon tot het einde goed stand houden in de kopgroep en werd in de eindsprint 3de, na Bohumsky die 2de werd en de winnaar Felix Reinen (D). Bart Swings (Hev) en Brecht De Smedt (ZRC) eindigden in het peloton. De andere Belgische heren vielen uit door materiaalpech of valpartijen.