Kalender
Home » Competitie » WK 2018 Heerde – Piste dag 2

WK 2018 Heerde – Piste dag 2

Deze voormiddag worden bij de juniors de reeksen van de 1000m gereden en bij de seniors de 500m sprint en de 10km points/eliminations.

Jason Suttels (Hev) en Brecht Lippens (ZRC) kwamen net iets te kort in hun 1000m om zich te plaatsen voor de halve finale.
Anke Vos (RZ) en Stien Vanhoutte (ZRC) moesten alles uit de kast halen om verder te kunnen naar de halve finale van de 500m bij de senior dames.

Bij de senior heren vochten zowel Tim Sibiet (ZRC) en Mathias Vosté (Hev) tot op de meet voor hun plek in de kwart finale van de 500m. De tijd van Mathias was voldoende om verder te gaan, die van Tim jammer genoeg niet.

Zowel Indra Médard (ZRC) als Bart Swings (Hev) plaatsten zich makkelijk voor de finale van de 10km points/elimination deze avond.
Jammer genoeg kon geen enkele Belgische senior zich plaatsen voor de halve finale 500m deze avond, zowel Stien Vanhoutte (ZRC), Anke Vos (RZ) als Mathias Vosté (Hev) eindigden niet bij de eerste 2 in hun reeks.

Deze avond enkel Belgische renners aan de start van de 10km punten/eliminatie bij de senior dames en heren.

Enkel Sandrine Tas (ZRC) verdedigde onze kleuren bij de senior dames. Het werd een zware wedstrijd, zonder echte ontsnappingen. Sandrine werd 2de in de eindsprint waardoor ze nog kon doorklimmen naar de 4de plek. Het goud en brons was voor Colombia, het zilver voor Italië.

Bij de senior heren maakten Indra Medard (ZRC) en Bart Swings (Hev) zich op voor de strijd, en een strijd is het zeker geworden. Indra bracht half koers Bart en het peloton terug bij de vluchters en moest na deze zware inspanning afhaken. Bart bleef tot het einde mee de wedstrijd maken en eindigde op een mooie 2de plaats.

 

12
Page 1 of 2