Kalender
Home » Competitie » WK 2018 Heerde – Piste laatste dag

WK 2018 Heerde – Piste laatste dag

De ochtend start met de reeksen 5000m eliminatie voor de juniors. Voor de Belgen treden aan in reeks 3 Brecht Lippens (ZRC). Na vele pogingen om voorin te geraken werd Brecht uitgeschakeld.
Jason Suttels (Hev) kwam aan de start in reeks 4, hij zat goed in de wedstrijd maar misrekende zich aan een renner uit Mexico die reeds was afgevallen maar de wedstrijd niet had verlaten. Jason kwam als voorlaatste over de meet en werd zo uitgeschakeld.
De pistewedstrijden zitten er op voor onze junior heren, overmorgen starten ze op de weg, na een dagje rust.

De senior dames en mannen zijn geplaatst voor de relay finale.

Vier reeksen met elk 5 teams strijden voor een plek in de finale, elke winnaar van een reeks gaat door plus de 2 beste tijden.
Aan de start bij de senior heren Bart Swings (Hev), Tim Sibiet (ZRC) en Mathias Vosté (Hev). Al op papier beloofde het om een uiterst spannende wedstrijd te worden met als tegenstanders Italië, Nederland, Colombia en Nieuw Zeeland. Van de eerste tot de laatste minuut werd gestreden en wisselden de posities continu. Colombia won, de Belgische mannen eindigden knap 2de in een schitterde tijd van 3’54, afwachten of dit voldoende is. En ze hebben het gehaald, schitterend!

De laatste wedstrijden op de piste zitten er op.
Het werden 2 moordende wedstrijden, zowel bij de senior dames en nog meer bij de senior heren.
Sandrine Tas (ZRC), Anke Vos (RZ) en Stien Vanhoutte (ZRC) deden er alles aan om een podiumplaats te bemachtigen, Anke kwam – gelukkig net na de aflossing – ten val maar streed dapper verder mee. De strijd ging voort tot op de meet en de fotofinish kwam er aan te pas. De Belgische dames belandden net naast het podium en werden 4de.
Bij de senior heren kwam het zelfde team aan de start als deze morgen in de reeksen : Bart Swings (Hev), Mathias Vosté (Hev) en Tim Sibiet (ZRC) ook hier ging de strijd gelijk op. Er werd continu van positie gewisseld en ook in de aflossingszone ging het er soms hard aan toe. In de laatste ronde konden de Fransen, gevolgd door de Colombianen een kleine voorsprong nemen en ze kwamen ook in die volgorde over de eindmeet. Onze mannen werden knap 5de.

Morgen is het rustdag en donderdag starten de wedstrijden op de weg in Arnhem.