Kalender
Home » Competitie » Overweldigend succes voor de Belgen op WK te Barcelona!!!!!

Overweldigend succes voor de Belgen op WK te Barcelona!!!!!

Het WK in Barcelona werd een gigantisch succes voor de Belgen. Bart Swings en Jason Suttels waren de grootste prijzenpakkers in Spanje.

Bij de seniores heren reed Bart Swings naar DRIE wereldtitels, twee zilveren en één bronzen medaille. Op de piste reed Swings in zijn afvallingswedstrijd naar zilver, hij behaalde goud in de punten-afvallingswedstrijd om dan doodleuk 20 minuten later opnieuw goud te nemen op de 1000m. In de ploegkoers op de piste noteerden we de eerste medailles voor zwaantjes. Tim Sibiet en Indra Médard vergezelden Swings in de finale van deze spectaculaire relay….die BRONS opleverde.
Op de weg nam Swings nog eens goud op de afvallingswedstrijd. De marathon leverde hem een zilveren medaille op na fantastisch ploegwerk van zijn medemaats.

Bij de seniores dames noteerden we dit jaar één medaille voor Sandrine Tas. In de one lap op de weg moest de Zandvoordse opboksen tegen twee Colombiaanse en een Franse dame. De Colombianen hielden de deur dicht en Sandrine pakte de bronzen plak. Het tornooi startte in mineur voor Tas, na een valpartij in de afvallingswedstrijd. Op de piste kwam Sandrine nog het dichtst bij een medaille op de 1000m, daar strandde ze op de vierde plaats.
Mooie top-tien plaatsen zagen we ook voor Stien Vanhoutte. De Gistelse spurtbom startte het tornooi met een knappe 7de plaats op de 200m tijdrit. Ook de 5de plaats op de 100m sprint was een mooie ereplaats.

Bij de junioren heren hadden we twee Belgische deelnemers. De man van zwaantjes Brecht Lippens en Jason Suttels van RSC Heverlee. Suttels was de man van het tornooi. Hij behaalde maar liefst DRIE wereldtitels en een bronzen medaille. Op de openingsdag was het meteen prijs met goud op de punten-afvalling. Op de derde dag volgde een bronzen op 500m en goud op de afvallingswedstrijd. Op de weg volgde dan zijn derde gouden op de puntenkoers.

Tot slot de juniores dames…met Fran Vanhoutte die zich voor mij gerust de revelatie van dit tornooi mag noemen. Ze reed dit WK in een categorie hoger, want eigenlijk komt ze uit in de Jeugdcategorie. Dit WK toonde ons dat ze klaar is voor een categorie hoger. In bijna elke wedstrijd mengde ze haar in de strijd voor de medailles. Fran nam deel in 7 piste/weg wedstrijden en wist zich telkens binnen de top-10 te rijden. Een 5de plaats op de 1000m, een 6de op de 100m en drie 7de plaatsen kleurden haar WK. Een fantastische prestatie voor onze youngster die met veel lef en branie de koersen aanvatte. Dit zorgt ongetwijfeld voor een boost in de aanloop naar het EK te Pamplona eind augustus.


Alle uitslagen van de Belgische deelnemers zijn terug te vinden op:

https://www.rollerbond.be/v2/download/16355/?v=16356