Kalender
Home » Nieuws » EK dag 1

EK dag 1

Eerste wedstrijddeel van dag 1….200m dual time trial 

3 zilveren medailles voor België op het onderdeel 200m sprint.

Zilver voor jeugd dames Fran Vanhoutte ZRC, Jeugd heren Robbe Beelen HEV en senior dames Sandrine Tas ZRC

Puntenwedstrijd 5000m
Jeugd dames Fran Vanhoutte ZRC werd Europees Kampioen met 10 punten, twee meer dan de Italiaans Saronni. Puike prestatie van de Gistelse.

Jeugd heren in het begin van de koers zware massale valpartij waar jammer genoeg onze 3 Belgen in betrokken waren. Warre vandamme BSC kon samen met Jolan Brissinck ZRC nog aanpikken maar kort nadien was de koers voor Jolan voorbij en werd hij uit de wedstrijd gehaald. Warre kon nog enkele punten sprokkelen en eindigde op een 11de plaats. Voor Milan Brissinck ZRC eindigde het EK tijdens zijn eerste wedstrijd helaas met een gebroken pols.
Junior heren met Jason Suttels HEV en Brecht Lippens ZRC aan de meet voor de puntenwedstrijd. Jason neemt van de start een vaste plek in de kop van het peleton en sprokkelt zo zijn  gouden medaille. Teamgenoot Brecht Lippens zat in de staart van het peleton en kwam iets voor het einde Jason nog even helpen. Jason Suttels Europees Kampioen, Brecht Lippens 15de   Punten-afvalling 10000m
Junior dames Noor lingier ZRC en Charlotte Vanlaethem ZRC an de start.  Ook hier een massale valpartij met als gevolg een nieuwe start. Noor en Charlotte beiden betrokken in deze val starten opnieuw en rijden goed hun wedstrijd uit.  Ze worden respectievelijk 11de en 13de.
Senior heren Indra Médard ZRC verscheen als enige deelnemende Belg 10000 m punten afvalling en reed goed mee in de koers en kwam op het eind mee in de kopgroep te zitten en eindigde op een verdienstelijke 8e plaats.

Seniores dames…Enkel Anke Vos aan de start, Sandrine Tas verkoos de finale van de teamsprint. Anke werd 11de. De Italiaanse Lollobrigida won op briljante wijze.

Finales Teamsprint

De jeugd heren met Robbe Beelen en Jens Janssens werden 4de in de finale. Bij de aflossing zaten ze nog op een tweede positie maar het Belgische duo kon hun plaats niet vasthouden.

Bij de seniores dames stonden Stien Vanhoutte en Sandrine Tas aan de start. De Belgen startten goed in tweede positie achter een sterke Italiaanse ploeg. Stien bracht Sandrine in perfecte stelling om het af te maken. Bij het uitkomen van de laatste bocht gaat Sandrine op en over de Italiaanse en haalt GOUD binnen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 6 mensen, lachende mensen, staande mensen, schoenen en tekst
Afbeelding kan het volgende bevatten: 5 mensen, lachende mensen, buiten