Kalender
Home » Nieuws » EK DAG 2

EK DAG 2

500m +

Jeugd Dames

Fran Vanhoutte haalt een mooie derde plaats in de finale. Ze moet het onderspit delven tegen twee sterke Spaanse thuisrijders

Jeugd Heren

Robbe Beelen haalde de finale van deze afstand. De jongeman van Heverlee ging vol voor een gouden medaille, leverde een puike prestatie maar moest tevreden zijn met een vierde plaats. Hij haalde alles uit de kast om op te schuiven maar zijn tegenstanders uit Italie en Portugal lieten geen steek vallen.

Seniores dames

Sandrine Tas startte als topfavoriete maar de start was niet goed van de West Vlaamse. Ze ging als laatste de eerste bocht in en moest achtervolgen. Op schitterende manier schoof ze een ronde later een plaats op om bij het ingaan van de laatste ronde op een tweede positie uit te komen na de Franse Pedronno. In de laatste bocht ging ze binnendoor om het op het rechte stuk naar de finish het helemaal af te maken. Eén voor één werd de concurrentie opgerold….magistrale zege!!!! Goud voor Sandrine!

In de halve finale werd teamgenote Stien Vanhoutte uitgeschakeld. Anke Vos ging eruit in de reeksen.

Afvallingswedstrijd

5000m juniores dames

Noor Lingier werd 10de, Charlotte Van Laethem 17de

5000m juniores heren

Een snelle wedstrijd met heel wat verschuivingen telkens voorin. Jason Suttels en Brecht Lippens verdedigen de Belgische eer. Beide landgenoten hadden het moeilijk om elkaar te vinden in de wedstrijd. Lippens werd verrast op de meet en werd 23ste. Jason Suttels kon pas in de laatste 10 ronden zijn neus aan het venster steken, vooraan in de wedstrijd… Op 3 ronden van het einde ontsnapte hij uit het peloton met een Italiaan die hem in de sprint klopte. De jury bekeek de beelden en oordeelde dat de Italiaan van zijn lijn afweek en onze landgenoot hinderde…Jason Suttels werd naar de eerste plaats gezet, wat zijn tweede goud van het tornooi betekende.

10000m seniores dames

De Italiaanse dames domineerden deze wedstrijd. De drie Azurri met topfavoriete Lollobrigida reden de ganse wedstrijd vooraan, Sandrine Tas nestelde haar in het wiel van de Italianen. Het wedstrijdbeeld veranderde in de laatste 5 ronden. Eén van de Italiaanse dames moest de rol lossen en de strijd werd opener. Lollobrigida werd nog perfect gegangmaakt door haar overgebleven teamgenote en ze leek op weg naar goud maar dat was zonder Sandrine Tas gerekend. In de laatste bocht remonteerde een ontketende Tas de Italiaanse en won de eerste clash met Lollo op dit EK.

10000m seniores heren

Indra Médard werd het slachtoffer van een valpartij 25 ronden voor het einde. Hij werd 18de.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, staan