Kalender
Home » Nieuws » EK dag 3

EK dag 3

1000m

Jeugd dames

Fran Vanhoutte plaatste zich in de loop van de dag vlot voor de finale. Samen met 7 andere deelnemers werd er gestreden voor de medailles. De Gistelse youngster reed een attente race en koos voor het wiel van de twee snelle Spaanse dames. In een fantastische eindsprint kwamen Fran Vanhoutte en Luisa Gonzalez bijna gelijktijdig over de streep. De fotofonish moest uitsluitsel brengen….Het verschil was uiteindelijk 8 duizendsten verschil….in het voordeel van de Spaanse. Fran Vanhoutte neemt dus de zilveren plak mee op deze afstand.

Jeugd heren

Warre Vandamme van BSC Brugge plaatste zich voor de finale. Daar toonde de jonge West-Vlaming zich, door een tweetal ronden helemaal voorin aan kop van de groep te rijden. Maar eens de sprint op gang kwam, was het de sterke Italiaan Cremaschi die het laken naar zich toetrok en goud behaalde. Warre moest aanklampen en zich tevreden stellen met een knappe 7de plaats. Robbe Beelen werd uigeschakeld in de halve finale en werd 10de, Jolan Brissinck 15de.

Juniores dames

Charlotte Van Laethem werd 13de, Noor Lingier 19de

Juniores heren

Bij de juniores baande Jason Suttels zich een weg naar de finale, Brecht Lippens ging eruit in de halve finale en werd 11de. In de finale zagen we een zeer sterke Suttels die twee ronden voor het einde zijn versnelling al plaatste. Alleen de sterke Spanjaard Llop probeerde aan te klampen maar een echte bedreiging voor de meervoudig wereldkampioen werd hij niet. Suttels nam op zeer sterke manier het goud voor Belgie!

Seniores dames

Stien Vanhoutte ging eruit in de halve finale maar Sandrine Tas en Anke Vos mochten de finale rijden. Deze werd meteen in handen genomen door Sandrine Tas die zoals gisteren domineerde. Duidelijk in haar beste vorm van het jaar nam ze afstand van de rest van de groep en nam overduidelijk het goud. De rest stond niet op de finishfoto, Rossi werd tweede en Anke Vos kon ook terugkijken op een mooie race want zij nam het brons.   Seniores heren

De wedstrijd van de heren werd een waar spektakelstuk. Indra Médard kon in het begin van de wedstrijd enkel aanklampen door het strakke harde tempo van de Italianen. Maar naar het einde toe zagen we hem mooi opschuiven. Op het einde kwamen bijna alle 8 renners tegelijk naar de meet. Iedereen deed een ultieme krachtsinspanning wat Médard een 4de plaats opleverde op 35 honderdsten van Diogo Mareiros. De winst was er voor de Italiaan Bramante.

RELAY

Jeugd heren

Robbe Beelen, Warre Vandamme en Jolan Brissinck verdedigden de Belgische kleuren. Het werd een spannende spectaculaire race met veel randzaken….valpartijen,foutieve wissels,… De Belgen reden vol mee voor de medailles en eindigden tweede na Spanje. Dolle vreugde bij onze landgenoten…tot de jury tussenbeide kwam en de beelden herbekeek. Blijkbaar ergens een foutieve wissel buiten de zone…de Belgen kregen een diskwalificatie. zilver voor Italie en het brons voor Nederland.

Seniores dames

Nymphe Keuleers, Sandrine Tas en Anke Vos waren de Belgische dames die probeerden een medaille te nemen. In een aangename finale waren de dames voortdurend in de eerste drie posities terug te vinden. Grote landen Duitsland en Italie werden door fouten gediskwalificeerd. In het slot van de wedstrijd werd het een strijd met Spanje. Anke Vos bracht België terug tot in het wiel van Spanje, Sandrine Tas mocht de klus klaren door in de laatste ronde met enkele forse lendenrukken het goud te pakken.
Sandrine Tas zit zo al aan 5 gouden medailles en een zilveren op dit EK.