Kalender
Home » Competitie » EK dag 4..opnieuw medailles!

EK dag 4..opnieuw medailles!

100 meter

Jeugd dames

Fran Vanhoutte moest in de halve finale haar meerdere erkennen in de Italiaanse Ilaria Carrer. Ze werd uiteindelijk vierde.

Jeugd heren

Robbe Beelen(Heverlee) en Jens Janssens(Zemst) hadden zich in de ochtendsessie geplaatste voor de halve finale maar hadden de pech om te moeten aantreden in dezelfde halve finale. Daar toonde Beelen zich een fractie sneller dan zijn landgenoot. Robbe Beelen was zo al zeker van een medaille, enkel de kleur moest nog verdeeld worden. In de finale snelde Robbe Beelen naar GOUD voor de Fransman Rocher en de Spanjaard De Pablos. Jens Janssens werd vierde.

Seniores Dames
Sandrine Tas en Stien Vanhoutte toonden hun goede vorm en plaatsten zich voor de halve finale in de avondsessie. Beide dames schreven hun halve finale op hun naam waardoor ook zij zeker waren van een nieuwe medaille. Linda Rossi was de snelle Italiaanse concurrente. De Italiaanse toonde in de finale haar snelle benen en verwees Tas naar plaats 2 en Vanhoutte naar de derde plaats maar opnieuw zilver en brons erbij.      
Puntenkoersen
  Jeugd dames 8000m

Fran Vanhoutte wint het GOUD met 10 punten voor de Italianse Corsini(9 punten)en de Spaanse Del Rio(6ptn). Tweede Europese titel op dit EK!!!!

Jeugd heren 8000m
Warre Van Damme werd 9de, Jolan Brissinck 14de

Juniores dames 10000m

Charlotte Van Laethem werd 12de, Noor Lingier 14de   Juniores heren 10000m

Jason Suttels wint het GOUD met een fenomenale 18 punten voor de Fransman Deschamps en Spanjaard Heredia. Brecht Lippens eindigde 14de. Europese titel nummer nr. 4!!!!!!

Seniores Dames 10000m

Anke Vos werd 10de,  Italiaanse Lollobrigida wint.

Seniores heren 10000m   Indra Médard werd 12de, Patxi Peula uit Spanje werd Europees kampioen